Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

"Προς το λαό" αρ. 44 Νοέμβριος 2010


Σήμερα διανεμήθηκε στους εκκλησιαζόμενους το έντυπο «ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ» αρ.44  από την Ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα την σύγχρονη κρίση.


Αναφέρει στο έντυπο «Μπροστά στην  κατάσταση αυτή ο κάθε λογικός άνθρωπος διερωτάται: Γιατί δεν πήραμε νωρίτερα όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα, που σήμερα χαρακτηρίζονται αναγκαία. Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε,  γιατί δεν τις αλλάξαμε στη ώρα τους? Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ? Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια. Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι? Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές γα τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις».

Και όμως αγαπητοί μας Ιεράρχες…

Προσπάθησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από το 1990 έως το 1993 να πάρει αυτά τα μέτρα.

Για να μη φθάσουμε ως εδώ.

Ανετράπη η προσπάθεια του όμως από κάποιον Αντώνη, που σήμερα βασιζόμενος στη λήθη του λαού προσπαθεί να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Στην εξουσία που οδήγησε τότε, αυτούς που είναι υπεύθυνοι μαζί του, για την κατάντια της χώρας.

Αγαπητοί μας Ιεράρχες, δανείζομαι άλλο ένα κομμάτι από το κείμενο σας:

Σε μια τέτοια προοπτική το ά-σκοπο συναγωνίζεται το παρά-λογο και τον αγώνα, τον κερδίζει πάντα το τραγικό.